Компания

Смарт Органик е основана през 2009 г.

Нашата основна цел е да направим здравословните храни вкусни и достъпни за всички. Днес ние сме един от водещите производители и дистрибутори на био храни в Европа. Чрез нашата мрежа от дистрибутори и търговци на дребно продуктите ни се предлагат в повече от 60 страни по света – на местния пазар, в Европейския съюз, както и в Азия и Америка.

Благодарни сме за възможността да обслужваме нашите клиенти и да вдъхновяваме хората в стремежа им към по-устойчив и добър живот.

НАШАТА МИСИЯ

ЦЕННОСТИ

Хората на първо място

Нищо не е по-важно от здравето и добруването на хората –  на нашите потребители, служители и доставчици, фермерите трудещи се на полето.

Да, ние работим за печалба, но не и на цената на здравето. Затова подбираме висококачествени био съставки и подхождаме с изключително внимание към работните условия в нашите фабрики и складове.

Автентичност

Автентичността е нашето вдъхновение да сме полезни на тези, на които можем да помогнем най-много. Вярваме искрено в продуктите, които произвеждаме, защото ги създаваме и за самите нас, за нашите семейства и деца.

Дългосрочни решения

Управляваме бизнеса си по начин, който е икономически, социално и екологично устойчив на местно и глобално ниво, защото искаме да отговорим на нуждите както на настоящите, така и на бъдещите поколения. Това и усилията, които полагаме, за да постигнем високото качество на продуктите си е нашият най-голям приоритет.

Взаимна полза

Можем да стигнем далеч, само когато сме заедно. Докато държим фокуса си върху голямата картина, ние не пропускаме грижата и за нашите служители, клиенти, доставчици и производители. Подходът ни се основава на взаимно доверие и е в синхрон с отговорността ни като компания да допринасяме за ефективна полза и растеж за всички участници по веригата.

Фокус върху иновациите

Нашето основно предизвикателство е да отговаряме на нуждите на клиентите си и да предвиждаме бъдещите им такива – както в нашите продукти, така и в начина, по който те достигат до потребителите. Ето защо иновациите са неразделна част от нашата ежедневна работа. Следим консуматорските трендове и фокусът ни е върху разработването на здравословни и вкусни реплики на вече съществуващи любими на потребителите продукти, като премахваме вредните съставки от тях.

Позитивно отношение

Въпреки нашите усилия, не винаги всичко се случва според очакванията ни. И все пак поддържането на позитивно отношение и усмивката ни помагат да се справяме по-ефективно с трудностите и да продължаваме да следваме мисията си. Положителното отношение е един от основните принципи в нашата фирмена култура. Вярваме, че силата му е безценна, за да живеем по-щастлив, ползотворен и пълноценен живот.

Смелост

Правим смели стъпки в стремежа си да отговорим адекватно и бързо на постоянно променящите се нужди за по-щастлив и здравословен начин на живот. Имаме куража да променяме статуквото в бизнеса към по-добри практики, като правим вкусната и чиста храна достъпна за всеки.

Производство

Горди сме,

че произвеждаме по-голяма част от нашите продукти в собствена фабрика в София, която се простира на повече от 6000 кв.м. Това ни позволява да имаме по-добър контрол върху всяка стъпка от производствения процес ежедневно. Разполагаме с три основни производствени халета.

Производство на барове

Тук всеки месец произвеждаме повече от 1 милион енергийни и протеинови барчета от плодове и ядки, на растителна основа, без добавена захар, за деца, възрастни, спортисти и активни хора. Най-новата ни придобивка е линията за тункване с шоколад,  където покриваме баровете с вкусен веган шоколад, направен от перуанско какао. Нашата марка барове е Roobar.

Пекарна

Тук произвеждаме Kookie Cat – вкусни веган курабийки без глутен. Без палмова мазнина, без пшенично брашно, без яйца, без млечни продукти, без тръстикова захар,  но с вкуса и текстурата на чудесна курабийка. Тук печем и нашата безглутенова гранола,  кокосовия и ябълков чипс, всички под марката Bett’r. Също и курибийките без добавена захар, наречени Rookies, които са подсладени само със сушени плодове.

Пакетиращи линии

При нас пакетираме голям набор от висококачествени био суровини в опаковки за потребление на дребно. Сред тях са основни храни – био зърнени храни, варива, семена, ядки и сушени плодове; суперхрани от цял свят, сурови какаови продукти, спирулина, мака и много други; кокосово масло, какаово масло, био гхи. Нашите марки за основни храни са Smart Organic, а за функционални храни Dragon Superfoods.

Качество

Мисията ни е да предоставяме възможно най-естествени, непреработени и запазили ценните си качества храни, като в същото време ги правим достъпни и лесни за употреба

Нашето производство е био сертифицирано и отговаря на най-високите международни стандарти за безопасност на храните, продуктите и производствения процес – Сертификат IFS с 97 % съответствие. В допълнение използваме сгъстен мониторингов план за извършване на лабораторни тестове за пестициди, тежки метали и микробиология. Това е основен приоритет за нашия екип по качеството, за да се гарантира био качеството на продуктите и тяхната безопасност. Нашият контрол на качество проследява всеки етап от веригата за доставка – производство на суровини, преработка, съхранение и транспорт. Можете да намерите нашите сертификати по-долу:

Социално отговорни източници

За да предложим достъпни висококачествени продукти,

Ние съкращаваме веригата на доставки, като закупуваме суровини директно от производители по целия свят. По този начин намаляваме вредните емисии по време на транспортиране и използваме по-малко опаковки. Нашият приоритет е да доставяме местни суровини от български и европейски фермери. Останалото набавяме от фермери, кооперации и търговци от над 30 страни по света. Здравите дългосрочни взаимоотношения с нашите доставчици имат положително въздействие върху качеството на суровините, които ни доставят.

Светът на Смарт Органик днес